Planujesz wycieczkę rodzinną do Gdańska? A może weekendowy wyjazd z „drugą połówką” lub w nieco większym gronie – z przyjaciółmi? Niezależnie od tego, co skłoni Cię do pobytu w tym urokliwym mieście, musisz wiedzieć, gdzie serwują najlepsze jedzenie w Gdańsku Śródmieściu.
Przystawki, czyli co dobrego na początek?
Gdańsk to niewątpliwie miasto oferujące wiele ciekawych miejsc do zwiedzania. Nasza wyjątkowa, ekskluzywna restauracja TRUE, znajdująca się na Wyspie Spichrzów, z przyjemnością ugości każdego strudzonego (i głodnego!) wędrowca. Na początek coś dla miłośników wołowiny – co powiesz na tatar wołowy z kawiorem, podany z aromatycznymi rydzami i złocistą, prażoną cebulką? Jeśli wolisz owoce morza, z pewnością posmakują Ci nasze dzikie krewetki argentyńskie w białym winie lub chrupiące kalmary w sosie Aioli! Wybór pozostawiamy Tobie!
Zupa – pożywna i rozgrzewająca! Co wybierzesz?
Posilony przystawką, możesz przystąpić do wyboru dania głównego. Jeśli jesteś fanem rozgrzewających i pożywnych zup, polecamy bisque z homara i dyni, z antrykotem i aromatycznymi krewetkami lub wyśmienitą zupę marsylską Bouillabaisse.
Talerz dla głodnego (lub kilku głodnych)
Jeżeli wybierasz się do nas z osobą towarzyszącą, polecamy spróbować rozpływającej się w ustach, marynowanej polędwicy grillowanej na tzw. szpadach, wraz z soczystymi warzywami. Miłośnikom dań mięsnych polecamy ponadto także talerz Surf & Turf, pełen smakowitych mięs (antrykot, polędwica, rostbef) oraz owoców morza (krewetki, ośmiorniczki, mule, kalmary), podanych ze świeżą sałatką.
Amatorom owoców morza polecamy talerz pełen ostryg, sardynek, krewetek, kalmarów, ośmiorniczek i muli. Wszystko to podane z chrupiącą sałatką i pysznym sosem Aioli.
Dania wegańskie i wegetariańskie
W naszym menu nie mogło zabraknąć także dań wegańskich i wegetariańskich. Znajdziesz u nas wyśmienite sezonowe warzywa z grilla oraz urzekające i aromatyczne tagliolini z borowikami.
Głodny? Czekamy na Ciebie na Wyspie Spichrzów w Gdańsku.